De Citit : Știri

Ghid de supravietuire in Jurassic World si Dino Parc Rasnov

| 18 iunie

1993 – Jurassic Park:

Apare un film care da cu totul peste cap imaginatia oamenilor. Cu totii suntem pasionati si bantuiti de intrebarile existentiale: „De unde provenim? Cine suntem? Cum a evoluat Terra?” Printre toate aceste intrebari s-au strecurat si misteriosii dinozauri care trezesc din oameni pasiuni nebanuite. Ne-au provocat imaginatia, punandu-ne sa cream o lume noua, plina de suspans si actiuni neprevazute. Oare cum ar reactiona dinozaurii in timpurile noastre? Cum ar fi sa existe inca aceste fiinte stravechi? Oare s-ar adapta sau ar fi un pericol pentru umanitate? Toate aceste raspunsuri si multe altele le putem afla din filmele Jurassic. Pentru cei care ati prins primul film, cu siguranta va amintiti cu cat entuziasm ati cuprins ideea de Jurassic. A trecut ceva timp dar asta nu inseamna ca lumea dinozaurilor nu poate reinvia cu aceeasi pasiune!

2015 – Jurassic World:

„Dinozaurii” s-au adaptat vremurilor contemporane, aratand mai reali, mai vii, mai infricosatori, mai puternici, mai indetaliati! Ganditi-va ca cei mici, care vor vedea pentru prima oara un film cu dinozauri, vor fi extrem de bucurosi, poate chiar mai bucurosi decat cei care au vizionat primul film deoarece efectele sunt mult mai realiste. Ni se prezinta o lume cu totul si cu totul altfel, un parc de distractii mare cat o insula in mijlocul oceanului, unde se pot vizita fapturi demult disparute si readuse la viata: DINOZAURII! Oameni ce-i pot studia interactionand direct cu ei, privindu-i indeaproape in aceasta giganta rezervatie naturala. O fauna cu totul si cu totul deosebita, vietati uriase si fascinante, erbivore, carnivore, colorate, cu colti, infricosatoare, pasnice, samd. Nu vreau sa ofer prea multe detalii despre povestea filmului, tot ce va pot dezvalui momentan este ca va poate tine cu sufletul la gura de la inceput pana la final, restul… ramane sa descoperiti singuri! Cel mai important lucru, repet: copiii cu siguranta vor admira entuziasti si se vor bucura atat in timpul vizionarii, cat si dupa, cand isi vor imagina, probabil, propriile actiuni si activitati din lumea dinozaurilor, lucru care le va spori creativitatea.

Actiunea filmului, dupa cum spuneam, se petrece pe o insula plina de dinozauri, acolo unde oamenii pot interactiona in mod direct cu creaturile preistorice readuse la viata. Toate bune si frumoase pana cand cativa oamenii de stiinta conspira impotriva directorului parcului in a crea un specimen nou, o arma letala ce s-ar dori a fi folosita pentru actiuni militare. Un monstru de neoprit, ucigasul perfect, compus din mai multe specii de animale + dinozauri. Inteligenta sa fiind cu mult peste standardul admis, reuseste sa evadeze in circumstantele in care pe insula erau peste 20.000 de oameni. Totul trebuia gandit strategic pentru a nu se produce haos si panica, asadar incepe vanatoarea prin jungla! Filmul este impresionant deoarece prezinta si unitatea dintre oameni, ni se arata cum reusesc oamenii sa se uneasca cand vine vorba sa protejeze alti membri ai „rasei” lor impotriva unui „specimen” strain. Ni se prezinta si povestea a doi frati care ajung sa se inteleaga bine in urma aventurilor si greutatilor prin care-au trecut, fiind vanati in jungla. Fratele cel mic infruntandu-si temerile pentru a se maturiza. In acelasi timp vom observa cum si dinozaurii, care erau din specii diferite, se unesc pentru a apara atat oamenii, cat si alti dinozauri, ajungand sa constientizeze pericolul la care erau supusi din cauza acestei fiinte criminale creata in laborator, o fiinta ce nu-si gasea locul in lantul trofic, iar singurul lucru pe care-l stia a face fiind sa ucida tot ce prinde in cale, dezechilibrand un sistem ierarhic in numele suprematiei.

Sa recapitulam, avem:

-Dinozauri, parc de distractii, jungla, natura, copii, amuzament, oameni de stiinta, tehnologie, militari, focuri de arma, vanatoare, actiune continua, suspans, familie, unitate, comunicare, imaginatie sporita, final fericit! Ce putem dori mai mult?

Ce putem dori mai mult? Ne putem dori ca toata actiunea din film sa nu ramana doar in film, ci sa prinda viata in realitate! De aceea va prezint Dino Parc Rasnov.

Imaginati-va ce isi pot imagina cei mici cand se plimba in aer liber printre dinozauri giganti, in forma naturala, ce pot aparea oricand printre frunzele copacilor. Am participat la deschidere si tin sa va spun ca toti copiii se distrau de minune in natura, alergau, se jucau, isi consumau energia si isi sporeau creativitatea, pentru ei fiind un tinut fermecat, o calatorie in timp, o experienta unica si deosebita. Unii isi facusera mici „triburi” si incepusera sa vaneze dinozauri, altii se imprietenisera cu fapturile preistorice considerandu-i animalele lor de companie, altii isi imaginau ca sunt precum in film si explorau toata padurea, un peisaj mirific si foarte incantantator de vizionat, atat pentru parinti, cat si, in mod special, pentru copii. Exista si activitati sportive precum cataratul in copaci, se va construi si un cinematograf unde tema filmelor difuzate va fi, bineinteles, „dinozauriana”, exista si spatii special amenajate in care si parintii isi pot petrece timpul in timp ce copiii se distreaza de minune.

Deschis oficial din data de 12 iunie 2015, se intinde pe o suprafata totala de 1,4 hectare si gazduieste 45 de dinozauri. Dino Parc Rasnov este un proiect in valoare de 5 milioane de euro, finantat cu fonduri europene prin Programul Operational Regional 2007 – 2013: Dezvoltare durabila si promovarea turismului. Dino Parc Rasnov este o zona de agrement si un muzeu in aer liber, situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov. Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi, in intervalul 09.30 – 20.00. Pretul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult si de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani intrarea este gratuita.

„Suntem fericiti sa deschidem cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul din zona Brasov-Rasnov. Este un proiect ambitios, dezvoltat in numai un an, care isi propune sa devina o atractie atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, mai ales ca isi pot petrece timpul in aer liber inconjurati de dinozauri atestati stiintific si colorati natural. Dinozaurii au fost construiti in Romania, cu sprijin tehnic si stiintific din partea unei echipe care conduce un parc similar in Germania. Ne asteptam ca parcul de la Rasnov sa fie vizitat de cel putin 100.000 de turisti, in primul an”, a declarat Adrian Apostu, managerul de proiect.

Va invit sa vizionati fotografiile cu locatia dand click aici.

Surse: Mediafax, webTVBrasov, Dino Parc Rasnov, RoImage