Evenimente : Sport

Concursul National de Cros

Federatia Româna de Atletism (FRA), în colaborare cu Directia pentru Sport a Judetului Bihor (DSJ), organizeaza joi Concursul National de Cros, competitie care va avea loc în Padurea Felix, cu începere de la ora 10.30.
La întrecere vor participa atât componentii lotului national de atletism, care se afla în pregatire în Baile Felix înca din decembrie 2009, cât și alteti reprezentând cluburi din toata tara. „Este o etapa de verificare a lotului national dupa perioada de pregatire, dar și a potentialului atletic din România. Ne așteptam la aproximativ 80 de atleti legitimati", a explicat antrenorul federal Zsolt Gyongyossy, în conferinta organizata marti, la sediul DSJ Bihor, alaturi de directorul DSJ, Sorin Buhaș, si de inspectorul sportiv Iosif Korodi.
Sotul și fostul antrenor al Gabrielei Szabo, campioana olimpica la 5000 de metri, s-a declarat multumit de baza de pregatire a lotului national în Baile Felix. „În aceasta zona exista locuri de pregatire foarte bune din punct de vedere al climei și reliefului, dar și conditiile de cazare sunt foarte bune și baza de refacere", a explicat antrenorul Zsolt Gyongyossy, care a copilarit în Oradea.
Concursul se va desfașura pe categoriile de juniori, tineret și seniori. Oradea va fi reprezentata de șapte atleti, legitimati la C.S.S Mihai Viteazul și la C.S Crișul, toti concurând la categoria juniori. Concursul National de Cros este un criteriu de selectie pentru Campionatele Balcanice de Cros.