Locuri : Cazare

Hanul Gobe Csarda

Va asteptam cu portile deschise în Hanul GÓBÉ.
Ce cauta un han secuiesc în Partium? Îsi cauta locul, acel loc care asigura un camin pentru toti cei care iubesc conditiile de ambianta familiala placuta, cei care iubesc bucataria maghiaro-secuiasca.
GÓBÉ csárda are de gând sa transfere aici pe ses, muntii secuilor. Are de gând sa transforme în realitate dorul celor care se reîntorc ACASA, asigurând conditii ca-n povesti (casa cu mobilier pictat, târnat ca la mama acasa, poarta sculptata, etc.).
Doleanta hanului GÓBÉ este de a transforma în realitate gândurile si faptele curate a eroilor lui Tamási Áron si a da un camin prietenilor si celor care iubesc bunul chef. Cei care petrec timpul la GÓBÉ csárda cu gândul la o odihna, gasesc camere mobilate ca în Gheorgheni, Ciuc, Trei scaune, Odorhei, etc. Dorim sa transformam GÓBÉ csárda un templu a acestor gânduri si fapte.
Stimate Oaspete! Dorim ca sa ne întâlnim cât mai des în aceasta casa, dacati-a placut, Te rugam adu-ti prietenii sa se simta bine, sa se simta ca acasasi ei.
Domnul sa Te binecuvânteze, Draga Oaspete!
Capacitatea totala a pensiunii este de max. 30 de persoane. Camerele sunt de 2 si 3 paturi. Pensiunea are si trei apartamente. Fiecare camera este altfel mobilata în stilul a câte un scaun (microregiune) secuiesc. Mobilierul pictat cu mâna da o ambianta "ca la mama acasa". Toate camerele sunt dotate cu baie, televizor color. Unele camere au aer conditionat. Încalzirea pensiunii se face cu centrala termica proprie. Camerele în interior sunt lambrisate, iar tavanul este cu grinzi în stilul caselor taranesti. Pensiunea este formata din mai multe cladiri ce înconjoara o curte interioara, care se foloseste noaptea ca parcare închisa, si în vreme buna ca gradina de vara. Pensiunea GÓBÉ da musafirului o senzatie ca acasa, unde aceasta este considerata partener într-un mediu calduros.

Capacitatea restaurantului Hanului Gobe este de maxim 90 de persoane. Amenajarea restaurantului s-a facut cu mobilier pictat rustic "ca la mama acasa". Dulapurile, scaunele cu coc, lazile cu zestre, cuierele, folosite cu scopuri practice, dar în acelasi timp constituie si elemente naturale de design. Florile "pomilor de viata" pictate pe mobila, constitue conceptia sanatoasa a secuilor despre lume. Centrul restaurantului este ocupat de un semineu original. Tavanul incaperii are câteva tablouri simbolice. În restaurant se organizeaza mese festive, botezuri, banchete, etc. Mâncarurile clasice-traditionale, precum si ambianta rustica fac, ca locul descris sa fie foarte atragator acelora care le place "stilul de odinioara".