Locuri : Centre și Institute

Facultatea de Muzica

In 1995 a fost creata, din initiativa conducerii de atunci a Universitatii din Oradea, Facultatea de Muzica si Arte, care s-au despartit apoi in 1997. Facultatii de Muzica i s-a oferit un sediu in campusul central al universitatii fiindu-i rezervate 8 sali, aceasta avand ca cifra de scolarizare 50 de locuri la specializarile Pedagogie Muzicala si Canto, la care s-au adaugat ulterior în 1996 specializarea Interpretare Instrumentala, iar din 2000 Arta Spectacolului Teatral – Actorie. Astazi Facultatea de Muzica are un numar de 208 studenti, 37 de cadre didactice titulare, 4 personal nedidactic si 26 de colaboratori.
In pofida tineretii ei, Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii din Oradea s-a impus deja ca o institutie de invatamant artistic perfect integrata in contextul cultural al locului, o institutie care isi face bine marcata benefica prezenta in viata concertistica a municipiului bihorean.
In perioada parcursa de la infiintarea ei si pana in prezent, Facultatea de Muzica si-a castigat un prestigiu deosebit si binemeritat prin prezentarea unor spectacole de inalta tinuta artistica si culturala, atat pe plan local si national, precum si in strainatate: Belgia, Franta, Anglia, Austria, Germania, Ungaria etc.
Colaborarea fructuoasa a studentilor sai si a profesorilor de muzica cu Filarmonica de Stat, Muzeul “Tarii Crisurilor”, Inspectoratul pentru Cultura, Centrul pentru Indrumare in Creatie, institutiile educationale, lacasurile de cult, ne vorbesc despre integrarea naturala a Facultatii de Muzica in realitatea spirituala a orasului Oradea.
Formatiile (ansamblurile) artistice ale facultatii sunt:

corul mixt
corul de camera
clasa de opera
orchestra de camera
orchestra simfonica
ansamblul folcloric"Crisia"
trupa de teatru