Locuri : Sports & Fun

Clubul Sportiv Municipal ORADEA

Obiectivul principal al CSM Oradea il reprezinta activitatea de performanta, selectia, pregatirea si participarea la competitiile interne si internationale, promovarea cu prioritate a disciplinelor, ramurilor si probelor sportive cuprinse in programul Jocurilor Olimpice. CSM oradea este constituit ca structura polisportiva si are in componenta patru sectii pe ramura de sport prin care se realizeaza selectia, pregatirea si participarea la competitii: HANDBAL, POLO PE APA, JUDO si BASCHET. In anii care au trecut de la infiintare au fost inregistrate o serie de performante sportive care, fara sustinerea financiara a Primariei, Consiliului Local Oradea si a sponsorilor nu ar fi fost posibila.
Polo
Sectie cu rezultate excelente in ultimii ani, cea de polo pe apa, CSM Oradea continuand traditia celor de la Crisul Oradea, fosta campioana a României in anii ’85,’86, finalista a Cupei Cupelor in 1981. Echipa de polo isi propune sa se „bata” de la egal la egal cu rivalele sale din Bucuresti, sa-si mentina statutul de CAMPIONI si sa atace fazele superioare ale cupelor europene.
Handbal
Cu jucatori cu o mare experienta, fosti componenti ai echipei nationale (Alexandru Iulian, Narcis Citu sau Razvanel Cârstoaia) si cu altii cu mai vechi state la echipe de prima liga, CSM D&C Oradea a inceput foarte bine campionatul 2007-2008, constituindu-se intr-o veritabila surpriza placuta a celui mai puternic si echilibrat campionat de dupa 1990 in România.
Baschet
Cel mai important ‘’obiectiv’’ atins de echipa de baschet masculin este acela ca, dupa multi ani, Arena “Antonio Alexe” este arhiplina la jocurile de acasa, 1.500-2.000 fiind media spectatorilor prezenti la spectacolul oferit de echipa noastra.
Judo
Cea mai galonata sectie este cea de judo care si-a pastrat statutul de CAMPIOANA atit in concursul pe echipe, cit si individual, dupa ce a fost preluata sectia de seniori de la JC Liberty, cu care s-a dezvoltat un parteneriat puternic si productiv.