Locuri : Utile

Radio Transilvania

Radio Transilvania fost gandita si dezvoltata ca prima retea teritoriala privata din Romania. Am pornit de la o realitate evidenta: in anii ‘90-’93, toate ziarele, revistele,
radiourile si televiziunile importante erau plantate in Capitala, cu unghiuri de vedere si ilustrare ferm fixate, asa cum era de fapt si inainte de ‘89.

Extinderea transmisiei prin satelit a programelor, precum si afilierea unor statii locale la retelele bucurestene au subliniat si mai mult aceasta situatie.
Cunoscand insa ca intre cele doua razboaie mondiale presa transilvana avea un ton distinct si foarte important in abordarea problemelor nationale,
ne-am gandit ca noul context are absoluta nevoie de un comentariu permanent rostit de aici, din Transilvania.

Aceasta a influentat si grila noastra de programe precum si gama activitatilor in care ne-am angajat. Daca “presa centrala” se ocupa prea putin
cu evidentierea problemelor culturale, economice si sociale din teritoriu, noi a trebuit sa le subliniem si sa le dezbatem. In acest fel, fiecare post de radio
are o redactie proprie cu profesionisti in toate domeniile. Am creat prin propria agentie de stiri o prezenta transilvana distincta in context national.
Ne-am implicat in toate evenimentele importante, de la concertele dedicate tineretului pana la reuniunile economice internationale.
Astfel se justifica audienta ridicata pe care o au programele noastre si de ce ascultatorii ne considera postul lor de radio oriunde emitem.
Partenerii nostrii in activitatea publicitara colaboreaza cu noi continuu si cu incredere pentru ca mesajul lor ajunge acolo unde trebuie si cu eficienta dorita.
UN RADIO CAT TOATA TRANSILVANIA