De Citit : Editoriale

3 chestii pe care nu le suport in oras

| 06 iunie

Luate asa, la intamplare

1. Aparatele de uscat maini din toaletele pub-urilor, cluburilor etc. Te usuca doar daca nu ai nimic de facut in seara aia si vrei s-o petreci alaturi de ele in veceu. In doua-trei ore esti aproape uscat. Altfel, un astfel de aparat iti incalzeste mainile putin, cat sa te simti jegos din nou, si te enerveaza. Eu, de fiecare data, ma duc in fata lui si, sfidator, ma sterg pe pantaloni. Putoare!
Un singur aparat am intalnit in Centrul Vechi care si-a facut treaba profesionist, ca un criminal platit ucrainean. Evident, nu pot sa va spun in ce pub e, ca mi-l stricati bucurandu-va de el.
2. Scarile rulante. De ce scarile rulante nu merg? La toate metrourile exista o scara care merge si una care e stricata, la iesirile din pasajul de la Universitate sunt scari care merg si scari care nu merg. De ce scarile rulante nu pot sa mearga toate mereu? De ce trebuie sa te intrebi: oare merge scara rulanta?
Serios, par o descoperire tehnica de ultima ora la a carei fiabilitate inca se lucreaza. Evident, de obicei nu merg scarile care urca, incat ai zice ca si pentru ele, ca scari rulante, e mai greu procedeul.
3. Scrumierele ude. Nu e nevoie, ca patron de terasa, sa-ti trimiti chelnerii la Oxford ca sa inteleaga ca o tigara se stinge in contact cu apa.
Sa-i pui unuia la masa o scrumiera uda e ca si cum te-ai duce la curve si cand sa-ti faci treaba, iti da cu creionul peste socoteala, e ca si cum i-ai servi cuiva sa manance o ciorba sub care tii in continuare focul aprins. Sau ca si cum te duci la film si vine unul care iti tot pune mana la ochi.