De Citit : Editoriale

Bucurestiul a iesit in strada. La Sting?

| 09 iunie

Lumea se simte tot mai bine in grupuri tot mai mari.

Aproape ca n-a fost zi fara activitate in strada, saptamana trecuta.
*Sambata dupa-masa, DJ Optic a insotit muzical GayPride. A fost electro pozitiv. Participarea la parada a fost modesta, dar totusi ceva mai populata decat in anul trecut. Vreo 150 de oameni multicolori au pornit de sub arcadele de baloane instalate de organizatori (Asociatia Accept) pe Bd. Unirii si au marsaluit – dansand pana in fata Palatului Parlamentului; aici au urcat pe o scena improvizata cativa vorbitori prezentati de gazda Florin Buhuceanu: ambasadorii Marii Britanii, SUA si Suediei, un parlamentar al Partidului Socialist din Germania (pe care l-au privit de la balconul Paramentului niste socialisti autohtoni mai pudibonzi) si o reprezentanta a Amnesty International. Am retinut pentru voi cea mai simpatica lozinca: "Noua Dreapta e cu noi". ("Dreapta" cu pricina isi facuse damblaua homofoba mai de dimineata)

*Luni, la Arenele Romane, a cantat (pro-bono) HiQ. Trupa a asistat muzical un eveniment sportiv: inaugurarea Jocurilor Nationale "Special Olimpics". Sportivi cu si fara dizabilitati au demonstrat ca performanta depinde de spirit mai mult decat de muschi. De pe scena, inarmat cu un microfon, Cristian Topescu a fost cel mai tare instigator la topaiala. N-a scapat nimeni, au fost valorificate toate abilitatile disponibile.

*Luni seara, pe locul pe care s-a plimbat curcubeul sexualitatii, Sting a cantat pentru mult mai multa lume – probabil 15.000 de fani. Din perspectiva asta, n-a fost un concert disonant: Sting si-a inceput cariera umanitara in 1981, cand a cantat pentru concertul "Secret Policeman’s Ball" organizat de Amnesty International.

*Marti au iesit in strada, intr-un gest de involuntara recunostinta pentru fostul membru al grupului The Police, cateva sute de politisti romani.