De Citit : Editoriale

Caldura mare, mon cher

| 19 august

Printr-un concurs (necastigat) de imprejurari nu m-am uitat vreo doua saptamani la canalele autohtone de stiri. Dupa care am deschis televizorul si am vazut un news alert care mi-a demonstrat negru pe alb ca viata a stat pe loc si ca nimic nu a miscat spatiul mioritic in aceasta perioada, nici macar o pala de vant. News-ul isteric clipea urmatoarele: "blocaj pe Autostrada Soarelui si aglomeratie in trafic pe DN1, in zona Sinaia“.

Va vine sa credeti?! Nu e un news alert perpetuu? Toata vara a fost altfel decat inghesuiala pe "cei doi corifei“ ai transportului rutier de la noi? Oricum, acest deja-vu etern mi-a demonstrat ca niciodata nu o sa avem parte de scenarii SF care sa ne scoata de pe orbite. La noi Dunarea curge molcom la vale si uneori isi mai face de cap cu malurile inundandu-le tot pentru audienta buletinelor informative speciale. A, si-a mai fost ceva ce a ramas neschimbat: stirile cu litoralul intesat de toplessuri, unde altundeva sa mai vezi tate la orice ora la televizor daca nu in stirile estivale cu pitipoanca Mamaia si sora-sa mai boema, Vama. Inchei acest periplu mediatico-estival pentru a simti un pic din izul Fagarasului la Turnirul Cetatilor (18 – 21 august). Carturestii ne aduc cu picioarele pe pamant la "targul de tot ce-ti trebuie la scoala“ (daca nu va puteti dezlipi de ale vacantei, nu disperati, cele scolaresti sunt de gasit acolo pana pe 10 octombrie, sa aibe timp si studentii sa se dezme­ticeasca dupa restante).

Hai sa nu fiu carcotas acum, sa va mai ghidez un pic si catre mare, unde privitul se combina cu placutul la workshop-ul de fotografie "Vama sub lumini de Oscar“ (tot Vama bifeaza la capitolul impre­sie artistica intre 20 – 27 august). Pana saptamana vii­toare va doresc sa scapati de stirile aglomerate si sa aveti drum intins, oriunde va-ndreptati. Avanti popolo!