De Citit : Editoriale

Despre cersetorii utili

| 06 februarie

In primul rand cersetorii care te parcheaza. Desi ei sunt o casta aproape aparte, Parcangiii. E un fel de Everest al cersetoriei vizibile, un Harvard pentru aspiranti. Studiul de caz e pe cei din zona Universitatii. Desi s-a facut parcare meseriasa, melteanul tot pe laturalnice parcheaza. Si atunci e scos din rahatul gandirii sale de parcangiul aurolac aflat in intersectia potrivita la timpul oportun.
In al doilea rand sunt cersetorii de pe Ratb. De cand cu toate organismele alea aproape paramilitare care se ocupa cu incasarea drepturilor de autor interzicand muzicile in mijloacele de transport in comun, iata ca doar cersetorii mai baga cate una de dor de duca, jale si colind pe linia lui 331.
Apoi vin cersetorii care stau in fata magazinelor si covrigariilor. {stia sunt adevarati agenti de marketing. Daca erai cumva indecis, sigur intri si cumperi, ai o conditie sociala pe care vrei sa ti-o verifici, ai mai multi bani decat ei, ai ce baga in mat iar daca esti in zi marinimoasa sau cu o gagica noua le dai si lor ceva, de-o eugenie. Se pot folosi de ei intr-un mod excelent firmele specializate in marketing. Desigur, daca ar fi mai darnice. Mai bine prostesc cativa studenti decat sa apeleze la profesionistii strazii.
Foarte utili sunt cersetorii la punct fix, cei care sunt in zonele cu vad mare. In lipsa camerelor de supraveghere pot fi folositi de orice institutie a statului pentru diverse activitati specifice de observare-supraveghere. Astora ar trebui sa li se dea si medalii din cand in cand. Uneori pot fi confundati cu paparazzii, dar sa trecem peste.
Si cu voia dumneavoastra, ultimii pe lista, pustii si boemii care fac cheta. Astia merita urmariti. Multi au bani dar fac cheta din amuzament, pe seama fraierilor. Succesul lor viitor e aproape asigurat. Daca isi fac cheta cum trebuie institutiile statului le sunt deschise. Pentru ca, nu-i asa, acolo patrund doar megaprofesionistii. Avanti popolo!
PS: Pentru cei care nu au inteles inca faptul ca Vama Veche inseamna Stuf si Vama Veche km 0 le reamintesc ca imitatiile raman doar imitatii si Bucurestiul le matura rapid!