De Citit : Editoriale

Masina timpului, 4X4

| 22 august

Toti profetii vorbesc in procente. Cu ele dansam de cu zori pana in prime time. Bucati din lefuri zboara spre zari nedescoperite inca. Se predica Apocalipsa financiara. In lumea care nu mai poate functiona fara retele de socializare internautice, buzunarul ramane gol. Virtualul nu tine de foame dar e ieftin. La fel trebuie sa devina si viata noastra. Austera ca a unui sclav din alte timpuri care se multumea cu strachina de apa si cu ceva resturi ramase de la animalele de companie. Sau poate vom deveni cu totii asceti in asteptarea iluminarii.
Abunda stirile cu budisti, yoghini si alti asemenea “fotbalisti” care nu au mai baut si mancat nimic de ani de zile. Iata calea! Pentru hrana abundenta a unuia cu Brabus sau a uneia cu LV (Louis Vuitton pentru cele care nu s-au scolit la academia toapelor) merita infometarea clasei de mijloc. Despre clasa de jos, ce sa mai zicem. Traieste deja intr-un “Mad Max” perpetuu. E bine ca ardem etapele. Sarim peste evul mediu, prea multa superstitie, gasti, templieri, cruciade sau turniruri. Regresam direct in sclavagism. Acolo era viata frate! Coloniile grecesti din Mamaia sau Mangalia erau doar pentru bazati. De-aia smecherii din Dorobantii Romei (caci trebuie sa fi avut si Roma un Dorobanti al ei) s-au mutat cu tot cu carele de lupta 4×4 in spatiul nostru carpato-danubiano-pontic.
Circ avem pe saturate, fara paine se poate trai, oricum ingrasa. Acum, stimati contribuabili, daca nu sunteti chibzuiti cu paralele, nu-i problema, oricum in curand nu va vor ajunge decat pentru plata taxelor si impozitelor. Nu ma intrebati ca nu stiu raspunsul, nu stiu daca exista viata dupa fisc. Inclin sa cred ca pentru persoanele fizice nu, pentru ale juridice cu pile se poate. Doar de-asta s-a inventat insolventa. Cam atat cu chinurile noastre financiare, hai sa bagam si niste optimism. Un final de august in flacari bine petrecut va doresc!
Avanti popolo!