De Citit : Editoriale

Pariu cu Apocalipsa

| 12 septembrie

Am zarit un promo la un canal de nisa, oarecum respectabil (cel putin candva) in care tema centrala era Apocalipsa. Niste cetateni adunau in disperare provizii si unelte pentru supravietuire. La final eram intrebati daca si noi suntem gata de Apocalipsa. Suna simpatic, asa, ca o invitatie la o cumetrie, un botez, o onomastica, nicidecum la priveghiul planetar. Si-uite asa imi vine in minte o intrebare pusa de o doamna jurnalista foarte divortata: "bine, bine, vine Apocalipsa dar dupa aia ce facem?". Asta se intampla cu ocazia anului 2000 cand am mai ratat un sfarsit al lumii. Poate acum, cu ajutorul placutelor alea mayase, ne iese.
Dar pana la marele parjol sa va mai zic ce se zvoneste prin urbe. Vestile sunt minunate. Sa le luam metodic. Pe 14 septembrie Tudor Giurgiu isi prezinta noul film, "Despre oameni si melci". Tot pe 14 este si "Noaptea alba a filmului romanesc" (detalii pe www.tiff.ro). "Casa de pariuri literare" organizeaza cea de-a treia editie "Cdpl Fest) in Club A (standuri de autor si lecturi, lansari de carte, editura invitata).
Vineri 14 inseamna si deschidera unui nou club cu muzici totalmente pentru cunoscatori. E vorba de locatia Panic!, onorurile de deschidere sunt facute de trupa The Moood. Intre 14 si 17 septembrie are loc si "Dracula Bass Festival" (in Green Hours si la Sala Radio). Pe 15, la Arenele Romane are loc un remember al verii la "Summer Set 2012". Cei de la Nights.ro suna adunarea pentru DJ-ii care au ratacit toata vara prin cluburile de la mare.
Finalul recomandarilor pre-apocalipsa apartine tot filmului. La ICR, intre 19-21 septembrie, are loc a cincea editiei a "Zilelor filmului in portugheza". Film, muzica, dans, pe langa toate astea mai punem un gratar si-o bere si astfel tranzitia catre Marea Apocalipsa va fi una linistita, calma, daca se poate si cu consens, ar fi minunat.
Avanti popolo!