De Citit : Editoriale

Tabara de muzica

| 04 iulie

Si norii negri nu se mai aduna… Cred ca asistam la un adevarat terorism canicular. Natura e ofticata ca i-am facut padurile servetele si mobilier pe comanda si ne altoieste din cand in cand cu cate o furtuna televizata dupa vreo saptamana si ceva de ingurgitat aer cu temperatura de magma vulcanica. Dar nici noi, baietii civilizati ai lumii nu ne lasam, am pus aerele conditionate pe ea. Si-astfel razboaiele moderne, meteo televizate, continua. In toata aceasta supa supraincalzita norocul nostru se numeste "B’estfest Summer Camp 2012". 6-8 iulie, trei zile de relaxare muzicala totala in Tunari.
Departe de asfaltul incendiar si de sufucarea continua. Meteorologii de serviciu sunt mari de tot: Garbage, Pulp, Royksopp, Caro Emerald, Kreator, Obituary, Moonspell si lista e aproape nesfarsita. Sunt curios cum o sa faceti fata scenelor pe care vor rula atatea trupe. Ori, matematic, faceti dedublarile de acasa, ori, cel mai cinstit, va lasati in voia muzicilor. Stiu ele unde sa va duca. Apropo, daca va temeati cumva ca va apuca nostalgiile dupa cluburile preferate ramase in oras, stati calmi, vin ele dupa voi sub forma de terase. Godot, Expirat, B52, Fabrica si Control sunt doar cateva dintre numele care va vor face sa va simtiti la festival ca la barmanul vostru acasa.
Va asteapta si senzatii extreme la „hardcore spot“ cu bungee jamping, bmx si skate. La ce se anunta pe-acolo parca ati putea cere o prelungire a festivalului pana spre sfarsitul verii incolo, nu de altceva dar pare cea mai buna arma anticanicula. Pentru cei care raman pe-acasa, in Club A, pe 6 iulie va fi "Noaptea alba a scriitorilor". Raiderii festivalurilor isi pot aranja deja bagajele: 19-21 iulie, Sfantu Gheorghe e locul pentru "Delta Music Fest 4" (cu Kraak & Smaak, Norzeatic, Khidja, Zicu, UFe, Gojira si multi, foarte multi altii…). Fir intins! Avanti popolo!