De Citit : Altele

Bătălia bonusurilor la pariuri, cine oferă cel mai bun bonus? (P)

| 25 august

Competiția între bookmakeri se traduce printr-o bătălie a bonusurilor la pariuri, unele greu de încasat, altele cu condiții de rulaj lejere, precum este bonusul de la Unibet. Oricum ar fi, această bătălie are un învingător sigur: jucătorul.

Bonusul îți „explodează” în față, cu litere de-o șchioapă, imediat cum deschizi site-ul oricărei case de pariuri. Situația s-a schimbat radical în comparație cu trecutul nu foarte îndepărtat, când se ducea imediat vestea între pariori dacă o agenție oferea vreun stimulent financiar celor care își deschideau cont.

Acum, întrebarea nu este dacă un operator oferă vreun bonus, ci cât este bonusul și care sunt condițiile de îndeplinit pentru ca acesta să intre de drept în contul pariorului. De obicei, ai numai câteva zile la dispoziție să rulezi suma primită de câte ori e scris în regulament, pe cote măricele. Dacă nu te conformezi, banii dispar peste noapte, așa cum au apărut.
Pariorul primește „primă de instalare”
Această politică este des întâlnită în cazul bonusurilor de bun-venit, a căror valoare variază în funcție de banii depuși la deschiderea contului. Sunt operatori care îți cer să rulezi suma de 7 ori în decurs de o săptămână, pe cote de peste 1.80. Din fericire, sunt și agenții care pun condiții mai realiste. De exemplu, bonusul Unibet trebuie rulat de doar trei ori, la cote de 1.40+.

Citiți cu atenție condițiile de acordare a bonusurilor. Nu este suficient să pariezi pe cota indicată. Vei avea surpriza să vezi că nu sunt luate în considerare pariurile simple plasate pe orice tip de Handicap sau Peste/Sub. Desigur, te poți folosi de suma respectivă pentru a o multiplica prin pariuri care îți sunt la îndemână, fără să te intereseze să o retragi.

De exemplu, primești un bonus de 100 de lei la prima depunere.  Ca să îl poți retrage, trebuie să îl rulezi de 5 ori la cote de 1.70+. Există riscul să îl pierzi după primul pariu. Poți să pui un pariu cu miza 100 de lei pe cota de 1.30. Rezultă un profit de 30 de lei. Dacă ai trei astfel de pariuri câștigătoare într-o săptămână, nu îți mai pasă că la un moment dat dispare bonusul din cont. Rămâi cu 90 de lei.

Alte bonusuri sunt acordate sub forma unor pariuri fără risc. În funcție de suma depusă când ai deschis contul, poți primi – să zicem – 5 pariuri fără risc în valoare de 20 de lei fiecare. Dacă unul sau mai multe din primele cinci pariuri sunt necâștigătoare, miza se rambursează.
Ești recompensat dacă îți realimentezi contul

Bonusurile pentru pariuri de pe mobil sunt similare celor de bun-venit. De obicei, primul pariu plasat de pe dispozitivul mobil este fără risc, într-un anumită limită. Sunt bonusuri de „nouă generație” în condițiile în care mulți operatori licențiați și-au lansat aplicații pentru pariuri mobile abia de la începutul acestui an.

Unii bookmakeri îi „reactivează” periodic prin intermediul bonusurilor pentru realimentarea contului pe pariorii care „uită” să mai joace după ce își epuizează bugetul. Această categorie de pariori nu reprezintă o prioritate pentru agenții. Este foarte probabil ca jucătorul respectiv să redevină inactiv o dată ce pierde din nou toți banii din cont. Cred însă că acest stimulent ar trebui acordat mai des. Până la urmă, banii se întorc la operator, nu?
Bonusuri de încurajare
Atunci când se joacă un meci important în Europa, gen Real Madrid – Barcelona, Manchester United – Manchester City sau o întâlnire-șoc în Liga Campionilor, casele de pariuri acordă un bonus sub formă de pariu live gratuit, de obicei de maxim 40 de lei. Condiția este ca înainte de startul partidei să plasezi un pariu cu aceeași miză, pe care poți să-l pierzi.

Mai sunt și bonusuri acordate periodic fără un motiv anume, care recompensează un anumit rulaj. Le putem numi „bonusuri de încurajare”. Ele nu sunt prevăzute pe site și reprezintă o surpriză plăcută din partea agenției de pariuri.
Case de pariuri legale în România

Din toamna trecută, o dată cu schimbările legislative din domeniul pariurilor, pe piața din România au rămas doar bookmakerii licențiați. Licența înseamnă seriozitate, deci un angajament că toate promisiunile, inclusiv celor care țin de bonusuri, sunt respectate. Aflați de pe Comunitatea Pariorilor din România care sunt casele de pariuri legale.