De Citit : Altele

Digital Crusade League of Legends Season 4 s-a încheiat cu victoria echipei Random 5

| 19 noiembrie

Opt echipe din cinci țări (Romania, Bulgaria, Ucraina, Moldova, Ungaria) s-au înfruntat pentru premiul de 10.000 de euro, iar marea câștigătoare este Random 5. Aceștia au reușit să învingă în marea finală cu 3 la 1 echipa Românească Urban Esports, care pornise ca favorită a acestei înfruntări. Cele patru meciuri disputate au reprezentat un spectacol complet, care a dovedit faptul că România poate fi țara unde League of Legends este la el acasă.

Peste 15.000 de oameni au urmărit finala pe canalele de Youtube și Twitch Digital Crusade. Fanii jocului au putut face predicții, au fost întâmpinați cu surprize și premii sub forma a 150 de Hextech Chests pe chat și au asistat la un super meci demonstrativ între Cătălin Moroșanu și Mihai Zamfirache, unul dintre cei mai buni jucători ai momentului.

Finala Digital Crusade Season 4 a marcat sfârșitul unei călătorii de peste 3 luni, iar răspunsul din partea publicului a fost unul extraordinar. La fel a fost și răspunsul din partea jucatorilor participanti: “A fost cea mai bună competiție organizată vreodată în Balcani” a spus Lyuben “LUBEEENZZZ” Hadzhiev, jucătorul de top al echipei Random 5 în timp ce Miroslav “Spooky” Gochev, junglerul celor de la Random 5 a transmis “dacă acesta este începutul, nici nu-mi pot imagina cum va arată viitorul, este o nebunie!”. 

Jucătorii calificați la competiție au avut niveluri variate de experiență, de la profesioniști consacrați și legende ale zonei balcanice, la jucători noi care se aflau la prima experiență competitivă serioasă. Am avut parte de surprize plăcute ca parcursul echipei Racquetsai din Ucraina dar și de momente dramatice precum calificarea celor de la Nexus KTRL, întâi în meciul decisiv împotriva celor de la OneTap Gaming, apoi în meciul de tiebreak împotriva celor de la Lenovo Legion Honved.

“Deși am întâmpinat dificultăți și obstacole de natură logistică, organizatorică și epidemiologică, am reușit să trecem cu bine peste acestea și să organizăm un eveniment cu un nivel ridicat de producție și calitate. Dorim să mulțumim tuturor fanilor care ne-au urmărit și să le transmitem că fără ei acest eveniment nu ar fi fost posibil. Efortul echipei noastre a fost unul uriaș și suntem onorați ca am primit feedback foarte bun din partea tuturor celor care au fost implicați in Digital Crusade Season 4.” A declarat Mihai Cotos, CEO-ul Digital Crusade

Experiența și amintirile acestei ediții ne vor face evenimentul de anul viitor și mai ambițios, Digital Crusade având întotdeauna ca misiune evoluția spectaculoasă în fenomenul jocurilor video competitive. Bineînțeles, drumul spre acest ideal nu ar fi fost posibil fără partenerii noștri: Riot Games, Creatopy, Pizza Hut Delivery, Campofrio, Lenovo Legion, Logitech, Mercedes Benz by ATP Motors, Banca Transilvania, Urban Monkey, Primăria Cluj, CREIC, Hampton by Hilton, Iulius Mall, Borsec și Romanian Esports League.

____

 

Digital Crusade este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente de esports din România fondat în toamna anului 2018 la Cluj-Napoca. Cu o experiență de peste 23 evenimente în domeniu, ce au avut loc în decursul a 3 ani, Digital Crusade pregătește în fiecare sezon noi competiții dedicate gaming-ului având ca misiune popularizarea fenomenului de esports în România și ridicând constant standardul național din domeniu.