Locuri : Centre și Institute

Centrul Hare Krsna Oradea

Traim într-o societate aflata în suferinta în care cuvintele criza, razboi sau atentat terorist sunt pe buzele tuturor zi de zi. Vedele arata ca toate aceste probleme se datoreaza faptului ca oamenii încalca azi cele mai elementare principii spirituale si morale, legi care stau la baza functionarii Universului. Numai pasi pozitivi catre o societate mai buna ne pot salva din aceasta situatie.

Membrii comunitatii noastre traiesc cu convingerea ca pentru a rezolva aceasta problema fiecare dintre noi trebuie sa faca un pas. Este rândul tau:

FA UN PAS !!!

Dorim sa aratam oamenilor cum putem trai mai fericiti fara alcool, fara droguri si fara violeta la adresa altor entitati vii. Acesta este primul pas si odata facut, noi avem convingerea ca prin educatie si printr-o viata spirituala putem sa îndeplinim datoria vietii umane, aceea de realizare a naturii noastre spirituale, si putem în acest fel sa descoperim fericirea si libertatea adevarata dupa care tânjim mereu.

În Bhagavad-Gita, Krishna explica faptul ca neîndeplinirea datoriei noastre umane este sursa nefericirii noastre, a conditiei mizerabile în care a ajuns azi societatea umana. Asadar trebuie sa cunoastem care este natura noastra, care este datoria noastra ca oameni si abia apoi vom putea actiona în deplina cunoastere si nu vom mai cauza suferinta altora si în ultima instanta noua însine.

[Bg.3.16]:"Dragul meu Arjuna, cel ce nu respecta în viata umana ciclul sacrificiilor stabilit de catre Vede, duce cu adevarat o viata plina de pacat. Traind doar pentru satisfacerea simturilor, o asemenea persoana traieste în zadar."

Acest ciclu a-l sacrificiilor stabilit de vede presupune multe lucruri practice pe care cineva le poate face pentru a face un pas spre o viata mai buna, dar tot vedele ne arata ca cea mai rapida metoda de a face avans spiritual, si cel mai important sacrificiu este cântarea Mahamantrei Hare Krishna:

Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare,

Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare

Nota: Centrul Hare Krishna Oradea este o filiala a Societatii Romane pentru Constiinta de Krsna – ISKCON Romania, cu sediul in Timisoara, Str. C. Porumbescu 92