De Citit : Cărți

Cel mai frumos cadou: o monografie ilustrată a judeţului Bihor

| 06 ianuarie

Lucrarea, care se remarcă în primul rând prin calitatea deosebită a fotografiilor, a fost lansată astăzi la Oradea de Ovidiu Pop, Aurel Chiriac şi Diana Goga. Monografia ilustrată a judeţului Bihor are 200 de pagini color, conţine 1.500 de fotografii de cea mai bună calitate, informaţii esenţiale despre 435 de sate, 91 de comune şi 11 oraşe şi poate fi achiziţionată (chiar personalizat) cu 130 de lei.
Monografia este la ce-a de-a IV-a ediţie şi face parte dintr-un proiect lansat în 2006 care îşi propune să prezinte într-o nouă lumină judeţul Bihor, frumuseţile arhitecturale şi naturale ale acestuia.
„Mă bucur că avem şansa să relansăm această monografie. Este mai degrabă un album pentru că am încercat să o facem cât mai expresivă şi nimic nu poate vorbi mai bine despre ceva decât o fotografie de calitate.

Lucrarea nu ar fi putut să apară fără sprijinul financiar şi logistic al agenţiei de publicitate Joint Communications şi a specialistului în comunicare şi relaţii publice, Diana Goga care a realizat şi coperta albumului.
Am încercat să structurez cât mai bine această lucrare, am lucrat pe categorii: muzee, peşteri, cascade, etc. Dorim ca lucrarea de faţă să rămână o carte de vizită a judeţului Bihor. Deocamdată o vom comercializa prin reţeaua de magazine de suveniruri King Art, la librăria Gutenberg şi în mod direct la sediul firmei de pe strada Libertăţii nr. 50” a declarat Ovidiu Pop. Şi Diana Goga s-a declarat încântată de noua monografie:
„Eu l-am sprijinit de la început pe Ovidiu Pop şi mi s-a părut un lucru extraordinar ce a reuşit să facă. Este cea mai bună carte de vizită a acestui judeţ şi cel mai bun mod de a-l promova”.
Aurel Chiriac: „Calitativ este cea mai reuşită ediţie dintre toate cele care au apărut până acum”

Echipa care a lucrat la partea de documentare a monografiei a fost formată din Aurel Chiriac, Rodica Petrea şi Dumitru Sim.
„Cred că această monografie este mult mai completă în comparaţie cu celelalte. În mod cert, din punct de vedere calitativ este cea mai reuşită ediţie dintre toate cele care au apărut până acum.

Cred că, spre deosebire de celelalte ediţii, în aceasta s-a adăugat un capitol foarte important al acestori locuri, şi anume partea legată de viaţă. S-a dat viaţă acestui volum notându-se în el despre cultura din Oradea, despre muzică, film, teatru, sport şi localuri. Sunt convins că, în acest mod, am reuşit mai bine să creem mai multă atracţie, să definim mai multe puncte de reper pentru comunitatea noastră.
Un alt lucru important este faptul că am reuşit să fim obiectivi în modul în care am tratat informaţia şi imaginile. Cred că putem vorbi despre acest album ca despre un model pentru încercările viitoare, un model în ceea ce priveşte, în primul rând, multiculturalitatea”
a declarat Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor.
Deşi au fost tipărite doar 1.500 de exemplare, pentru această monografie Ovidiu Pop a adunat 38.000 de fotografii despre 425 de sate din judeţul Bihor.
Aşa cum vă spuneam şi la începutul materialului, preţul unui exemplar este de 130 de lei şi poate fi achiziţionat de la reţeaua de magazine King Art, de la librăria Gutenberg, de la sediul firmei Joint Communication (str. Libertăţii nr. 50) sau la numărul de telefon 0259.467.006