Locuri : Cazare

Cabana Cetatile Ponorului

Cabana turistica Cetatile Ponorului se afla în renumita zona turistica Padis din Muntii Apuseni, la o altitudine de 1079 m, în imediata apropiere (1 kilometru) a obiectivului turistic numarul unu din zona, complexul carstic Cetatile Ponorului, pe drumul forestier din Valea Cetatilor, la 1,5 km în amonte de Cantonul Silvic Ponor. Pentru majoritatea obiectivelor turistice din zona (Circuitul Cetatilor Ponorului, Circuitul Galbenei, Ghetarul Focul Viu, Circuitul Lumea Pierduta, Poiana Ponor, Circuitul Groapa de la Barsa, etc.) cabana are o pozitionare foarte avantajoasa.
Din saua "La Scarita" din Balileasa, parasiti drumul forestier Rachitele – Padis – Pietroasa, intrând pe o ramificatie a acestuia, care însoteste Valea Cetatilor pâna la locul numit La Grajduri, o poiana în dreapta drumului cu loc de campare, grajduri ale localnicilor si un punct alimentar. În stânga drumului se afla Cantonul Silvic Ponor, un drum de tractor care duce în Poiana Ponor si un izvor. Chiar lânga canton exista o bariera (ne aflam pe teritoriul unei rezervatii naturale, iar Regia Nationala a Padurilor încearca sa stopeze furtul de lemn din rezervatie), care poate fi ridicata, în cazul în care aveti rezervare la cabana. De aici, drumul forestier continua înca 1,5 kilometri, trece pe lânga intrarea în Circuitul Cetatilor Ponorului si Circuitul Galbenei si ajunge la o intersectie, de unde, în stânga, se zareste cabana Caput (speologie). În intersectie o luati la dreapta pe Valea Seaca si la 100 de metri se afla Cabana Cetatile Ponorului.
Facilitati
Cabana dispune de 60 de locuri pentru cazare, in camere de câte 2, 4, 6 paturi, la un pret de 39 lei/zi/persoana. Sunt 5 camere cu bai proprii la pretul de 49 lei pentru o persoana.
Pretul meselor principale: micul dejun 11-12 lei, pranzul (fel I si fel II) 23-25lei si cina ( un fel) 15-17lei.
Exemple de meniuri (pranz, cina):

1.Pranz:Ciorba taraneasca si Galuscute cu carne, Cina:Cartofi natur cu tocanita de carne
2.Pranz:Ciorba de perisoare si Gratar cu cartofi piure, Cina:Mititei
3.Pranz:Supa de carne de pui si Pulpe de pui cu cartofi pai, Cina:Mamaliguta cu tocanita de carne
4.Pranz:Supa de mazare si Sarmale, Cina:Bogracs (mancare ungureasca cu carne)
5.Pranz:Supa de fasole si Snitel cu cartofi pai, Cina:Mamaliguta cu branza si smantana
6.Pranz:Ciorba de pui si Tocanita de pui cu galuste si smantana, Cina:Frigarui cu cartofi pai.

Exemple de gustari servite la micul-dejun: omlete simple, cu sunca, cu cascaval, papara ungureasca, carnaciori sau cremvursti cu mustar, platou rece.
Cabana este dotata cu sobe cu lemne în fiecare camera, curent electric de la generator si doua bai comune cu chiuveta, dus (apa calda seara) si W.C.
Rezervare
Deoarece Cabana Cetatile Ponorului poate asigura cazare doar pentru 60 de turisti, va oferim posibilitatea de a va rezerva cazarea prin intermediul unui formular. În decurs de maximum 48 de ore va vom confirma rezervarea locurilor. Informatii suplimentare la tel. 0732625928 sau 0755740949.