Locuri : Cazare

Zoo Hotel (Hotelul de Câini)

În incinta Gradinii Zoologice functioneaza de miercuri Hotelul de Câini. Oradenii care pleaca în concediu sau în weekend îsi pot lasa câinii la hotelul recent înfiintat la Gradina Zoologica, la tariful de 20 de lei pe zi, pentru un animal. Fie ca sunt lasati cu mâncare sau nu, acestora li se asigura hrana, doua plimbari pe zi în spatiul special amenajat din incinta si verificari medicale.
La solicitare, câinii pot fi plimbati într-un parc din oras, contra unei donatii a carei valoare o decide proprietarul câinelui. „Hotelul proaspat înfiintat are o capacitate de 14 locuri, fiind dotat cu patru boxe destinate câinilor de talie mare si alte zece, mobile, pentru câinii de talie medie si mica. Sunt acceptati doar câinii sanatosi, cu carnet de sanatate, vaccinati la zi si deparazitati”, a explicat Daiana Ghender, administratorul Gradinii Zoologice.
Rezervarile se pot face telefonic la numerele 0728-876.859 sau 0359-434.547. Spatiul si cladirea unde sunt gazduiti câinii se afla sub paza pe timp de noapte, iar în caz de probleme de sanatate, animalele sunt duse la medicul curant al acestora.
ONG la Zoo
Tot de curând a fost înfiintata o asociatie, prin care se vor strânge fonduri care vor fi destinate animalelor aflate în nevoi, celor maltratate si celor în captivitate. ONG-ul este condus de Gerald Brudanelt, cel care monitorizeaza activitatea SOS Dogs Bihor, din partea Marii Britanii.

sursa www.bihon.ro