Campania de doborâre a recordului mondial Guiness la citit urmăreşte să aprindă scânteia dragostei de învăţătură
Oradea, 4 octombrie 2011. Centrul educaţional FasTracKids® din Oradea, alături de cele peste 350 de centre Fastrackids din 48 de ţări, sărbătoreşte campania internaţională “Read for the Record” („Citim pentru Record”) menită să implice milioane de copii şi adulţi în doborârea recordului mondial pentru cei mai mulţi copii care citesc aceeaşi carte în aceeaşi zi. Vom sărbători acest eveniment împreună la Teatrul Arcadia pe data de 6 octombrie, în cadrul unui eveniment care va conţine momente artistice ale copiilor invitaţi, momente de spectacol pentru copiii, precum şi lecturarea poveştii asociată campaniei mondiale.
“Copiii se nasc învăţând, dar nu toţi copiii au aceleaşi şanse în ce priveşte educaţia lor timpurie”, explică Codrin Morariu, director şi fondator al centrului Fastrackids Oradea. “La FasTracKids, construim pe fundamentul curiozităţii naturale a copiilor mici. Organizând şi în Oradea evenimentul mondial „Read for the Record” („Citim pentru record”), dorim ca publicul să conştientizeze că există o discrepanţă în ce priveşte educaţia timpurie în funcţie de mijloacele materiale ale copiilor, şi dorim de asemenea să ne împărtăşim ţelul de a oferi copiilor abilităţile necesare pentru a gândi creativ şi a deveni lideri abili”.
Parteneriatul dintre Fastrackids şi Jumpstart pentru campania Read for the Record va ajuta la crearea celei mai mari ”experienţe de citit împreună” din istorie şi va ajuta la stabilirea unui nou record mondial cu peste 2.1 milioane de copii care citesc aceeaşi carte în aceeaşi zi. Copiii participanţi la eveniment vor citi cartea oficială a campaniei, Llama Llama Red Pijama. Activităţile vor începe la ora 10.00.
Fastrackids oferă copiilor oportunitatea de a explora idei într-un mediu interactiv ce oferă suport emoţional pozitiv şi sprijină interacţiunea socială sănătoasă între copiii. Copiii lucrează în ritmul lor folosind propria lor putere de observaţie, comunicare şi explorare. In doar una sau două ore pe săptămană, copiii cu vârste între doi şi opt ani învaţă prin experimentare, prezentari filmate, discuţii ghidate şi jocuri de rol, abordări care asigură o atmosferă interactivă şi schimbul de idei între copii. „Imbogăţind dorinţa lor nativă pentru învăţare, putem să le extindem orizonturile şi să punem bazele solide pentru un proces care să dureze toată viaţa”, zice Codrin Morariu. „In acest mod, îmbogăţirea este o abordare mult mai organică decât în orice alt mod de învăţare, pentru că pune în valoare dorinţa copiilor de a învăţa”.
Compania Fastrackids International, Ltd, cu sediul în Denver, Colorado, foloseşte un concept revoluţionar în educaţia timpurie care încurajează creativitatea şi dezvoltarea creierului pentru copiii mici. Folosind tehnologii interactive de ultimă oră, programul Fastrackids se concentrează pe aplicarea şi transferul cunostiinţelor, pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi vorbire, pe promovarea leadershipului şi dezvoltarea personalităţii. Programele educaţionale includ FasTrack® Signing (vârsta între 6 luni si 2 ani), FasTrack® Explorers (vârsta 2-4), FasTrack® Tots (vârsta 2 ½ – 3 ½ ani) şi FasTracKids® (vârsta 3 – 6), şi pregătesc 12.000 de copiii din 50 de ţări de pe tot globul, în 13 limbi diferite. Pentru mai multe informatii accesaţi www.ftk.ro sau www.fastrackids.com